Диктант національної єдності створить Юрій Андрухович

Цьогорічний радіодиктант національної єдності створить і прочитає письменник Юрій Андрухович.

Про це, з посиланням на організаторів заходу, повідомили на порталі «Читомо».

За словами члена правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Дмитра Хоркіна, саме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором та читцем радіодиктанту, тему якого оголосять найближчим часом.

«Це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову. У хабі Українського радіо упродовж тижня перед акцією проходитимуть обговорення мовних питань. Ми зачепимо питання і політичного характеру: закон про мову, мовні квоти», – підкреслив Хоркін.

Радіодиктант відбудеться 9 листопада з 10:00 до 11:00. Його транслюватимуть наживо «Українське радіо», «Радіо Культура», телеканали «UA: Перший», «UA: Культура», ютуб-канал і фейсбук-сторінки «UA: Першого», фейсбук-сторінки «Суспільного мовлення» та регіональних філій «Суспільного».

Як відомо, радіодиктант національної єдності – щорічна подія, яку ініціювало і з 2000 року регулярно проводить Українське радіо до Дня української писемності та мови. Наразі це наймасштабніший регулярний флешмоб з популяризації української мови та грамотності.