В Україні планують підвищити якість шкільних підручників

Міністерство освіти планує комплексно вирішити ситуацію з якістю підручників для українських школярів. Про це заявила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

За її словами, змінити якість підручників на краще можливо лише повністю перезавантаживши усі процеси та інституції, передавши експертизу підручників Українському інституту розвитку освіти.

Планується, що експертиза підручників за новою процедурою має розпочатись восени цього року.

Директор Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій зазначає, що завдяки змінам до нормативних актів установа зможе працювати за новими, більш видовженими процедурами.

«Окрім цього, зараз ми працюємо з фінськими експертами для того, щоб зробити конкретнішими наші критерії якості підручника, запровадити автоматизовану процедуру експертизи, яка дозволить мінімізувати людський фактор, а також повністю перезавантажити усі механізми, що працюють над експертизою. Це має відчутно вплинути на якість підручників для 4-го класу, які друкуватимуться у 2021 році», – повідомив Карандій.

За словами чиновника, ще більш комплексні новації інститут зможе запропонувати для друку підручників 5-6-х класів, що будуть друкуватися у 2022 році.

Admin
Author: Admin